Jídla, která můžete zmrazit a možná o tom nevíte

Existují jídla, v jejichž případě nemá nikdo sebemenší pochybnost, že je můžeme zmrazit. Koupila jste si příliš mnoho masa? Není problém. Nadbytek můžete umístit do mrazničky. Existuje však také mnoho výrobků, se kterými můžete naložit úplně stejně místo toho, aby se zkazily a vyhodily.

Vařené těstoviny

Všichni víme, jak snadné je připravit těstoviny. Co však udělat s nadbytečným množstvím? Těstoviny je možné zmrazit, pokud byly uvařeny al dente. Pokud k nim přidáte trochu oleje, docílíte toho, že po rozmražení nebudou slepené.

Zelený salát

Salát je výrobek, který se celkem rychle kazí, ale vždy ho můžete zmrazit. Pravda, nebude chutnat tak dobře, jako čerstvý, ale také se zbytečně nevyhodí. Salátové listy se mrazí v malých množstvích a používají do koktejlů.

Avokádo

Avokádo

Když je avokádo již zralé a nemáte chuť na guacamole, můžete ho zmrazit. Stačí ho rozkrojit, odstranit pecku, oloupat a pokapat citrónovou šťávou, která zabrání jeho zhnědnutí. Avokádo je nejlepší mrazit v plastových pytlících.

Chipsy

Kdy jste se naposledy dívala na datum trvanlivosti umístěné na balení chipsů? Pokud tak učiníte, můžete být překvapena tím, že se nejedná o tak trvanlivý výrobek, jak by se na první pohled mohlo zdát. Chipsy, jejichž doba trvanlivosti se pomalu chýlí ke svému konci, můžete místo vyhození do koše zmrazit. Máte-li otevřené balení, přesypte jeho obsah do igelitového sáčku, který pečlivě uzavřete.

Hnědý cukr

Hnědý cukr velmi rychle tvrdne. Pokud chcete, aby si uchoval čerstvost po delší dobu, můžete ho zmrazit. Přesypte ho do igelitového sáčku, který pečlivě uzavřete. Poté ho umístěte do mrazáku.

Mouka

Mouka

Mouka není tak trvanlivým výrobkem, jak se může zdát. Naštěstí je možné mouku obyčejnou i celozrnnou skladovat v mrazáku. Než však takovou mouku použijete pro pečení, ujistěte se, že se po rozmrazení zahřála na pokojovou teplotu. Studená mouka může změnit konsistenci toho, co pečete.

Čokoláda

Zajisté jste nevěděla, že čokoládu je možné zmrazit. Umístěte čokoládu do neprodyšně uzavřené nádoby a umístěte do lednice. Teprve po uplynutí 24 hodin ji můžete umístit do mrazáku.

Autor

Redakce

futurebeat.cz